Liv Tyler använder inte bara själv TM, hon hjälper även andra att få möjlighet att lära sig tekniken genom sina framträdanden

Amerikanska Liv Tyler, dotter till Aerosmiths huvudsångare, Steven Tyler,  sångare och skådespelerska, som medverkat i bl.a. Sagan om ringen-filmerna, berättar här om sin egen erfarenhet av Transcendental Meditation:   

“Jag växte upp bland en massa människor – vänner, familj – som mediterade. Meditation är ett jättebra sätt att känna mig själv, att lugna ner mig och få perspektiv på vem jag är.”

“Sedan den första veckan med Transcendental Meditation, som jag utövar två gånger om dagen, har jag aldrig någonsin känt mig så fruktansvärt utmattad och trött som jag kunde göra tidigare. Det var som om min kropp läktes på en mycket djup nivå. Det kändes som en hel veckas sömn. Från det ögonblicket kändes det som ett helt nytt liv. Jag upplevde att hela mitt nervsystem reagerade annorlunda. Jag känner mycket mindre ångest och oro, mycket lugnare med allt – djupt balanserad och utvilad.”

Här kan du se videon där Liv berättar om sina erfarenheter av TM, och om koncerten:

En vacker kväll i New York City förra hösten framträdde Liv Tyler och Sean Lennon tillsammans med Royston Langdom & Spacehog vid en konsert. De hjälpte till att samla in pengar till David Lynch Foundation’s initiativ att stödja First Responders (utryckningspersonal) lära sig TM. Denna stiftelse startades för att hjälpa de människor som lider av posttraumatisk stress (PTSD) att lära sig tekniken Transcendental Meditation och för att göra det möjligt för dem att snabbare återhämta sig från extrem stress.