Clint Eastwood om Transcendental Meditation

I en utgåva nyligen av GQ magazine blev Clint Eastwood tillfrågad om sin TM-meditation.

Mediterar du fortfarande?

Två gånger om dagen.

Hur fungerar det för dig?

Det fungerar jättebra. Jag gör det seriöst som om det vore en religion när jag arbetar. Jag tror på alla sorters självhjälp som man kan ge sig. Så meditation var för mig en fråga om självförtröstan. Jag har hållit på med det i nästan fyrtio år. Eastwood gick ut officiellt på 70-talet med sin dagliga TM-rutin när han var med i Merv Griffin Show med grundaren av TM-programmet Maharishi Mahesh Yogi. Han har ända sedan dess tyst njutit av sitt dagliga utövande av Transcendental Meditation. Jag tycker det är förundransvärt hur många människor utövar Transcendental Meditation varje dag, år efter år. Jag tror jag vet hur de känner och varför de spenderar tid på att transcendera varje dag – därför att det gör att de känner sig mer levande, mera tillsammans och bättre rustade att fortsätta att leva och växa. Det påminner mig om något som Maharishi skrev I sin bok “Vetenskapen om varandet och konsten att leva”: “Expansion av lycka är meningen med livet, och utvecklingen är den process genom vilken den fullbordas…Om man inte är lycklig har man förlorat själva meningen med livet. Om man inte ständigt utvecklar sin intelligens, kraft, skaparförmåga, frid och lycka så har man förlorat själva meningen med livet. Livet är inte ämnat att levas i slöhet, lättja och lidande; dessa tillhör inte livets innersta natur.”