Oprah Winfrey besöker Fairfield – ett samhälle i USA där TM är ovanligt vanligt

Oprah Winfrey Oprah Winfrey som nyligen lärt sej Transcendental Meditation, besökte i slutet av oktober Fairfield, Iowa, USA. Det unika med denna lilla stad är att över 20% av befolkningen utövar Transcendental Meditation och de flesta även, utöver detta, en avancerad teknik som kallas TM-Sidhi programmet. I staden finns Maharishi University of Management, där alla eleverna utövar Transcendental Meditation två gånger om dagen, som del av kursprogrammet. Det finns även en skola, där barnen lär sig TM redan i kindergarten och sedan utövar den dagligen i skolan genom hela sin tid där till och med klass 12 (gymnasiet).

Oprah var mycket imponerad av den harmoni och den nivå hon såg hos ungdomarna i Maharishiskolan. Hon planerar nu en timmes långt program om TM och detta unika samhälle. En del av programmet kommer att handla just om Maharishiskolan, som är en väckt uppseende pga sina ovanliga framgångar  (www.maharishischooliowa.org)

Vid besöket i skolan sade Oprah att en del människor strävar mot att höja medvetandet men att eleverna på Maharishiskolan redan uppnått en högre medvetandenivå. Hon sade att dessa barn kommer att kunna förändra världen och tillade “Fairfield har länge varit en väl bibehållen hemlighet – men nu när jag fått s om den kommer inte att vara det längre”.

Oprah Winfrey har USA:s populäraste talkshow och anses vara en av de mest inflytelserika kvinnorna i USA. Hennes talkshow visas år efter år över 140 länder. Times och CNN  har rankat henne som den inflytelserikaste kvinnan i hela världen.

Oprah har tidigare sponsrat en hel skola i Sydafrika där eleverna utövar Transcendental Meditation.

Källa:

Associated Press